LoveYourBelly tanfolyam

Mi is az a szétnyílt hasizom?

A várandósság alatt természetes módon szétnyílik az egyenes hasizom, követve a has gömbölyödését.

Minden második anyát érint azonban a rectus diastasis, azaz a SZÉTNYÍLT HASIZOM problémája, amikor az izomköteg nem zár össze, és a megsérült kötőszöveten át akár több ujjnyi eltávolodás is kitapintható.

Nagyon sokaknak, lehet hogy Neked is van ez a problémád, amit nem árt minél előbb helyre tenni, hiszen ez nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is fontos!

  • Vizsgálták a hasfaladat a várandósság óta?
  • Mondták esetleg, hogy műtétre lesz szükséged?
  • Szokott fájni a derekad, hátad?
  • Állóhelyzetben előreesik a hasad?
  • Hiába sportolsz, nem akarja visszanyerni eredeti formáját?
profil

LoveYourBellyMódszer♥

Mi az a szétnyílt hasizom?

A hasfalat középen egy vastag, függőlegesen végigfutó tömöttrostos kötőszövet, a line alba zárja. Ennek a szövetnek nagyon erős a szakítószilárdsága, mégis vannak élethelyzetek, amikor megnyúlni, elvékonyodni kényszerül.

A megnyúlt kötőszövet általános jelenség például szülés után, viszont komoly mozgásszervi panaszokat, sérveket okozhat, ha nem törődünk vele, illetve nem rehabilitáljuk megfelelően.

Azzal, hogy nem tart az egyenes hasizom, a belső szerveink sem tudnak a helyükön maradni, illetve az ágyéki gerincszakasznak és a medencének sem lesz megfelelő támasza elölről.

Ezekből pedig akár következhet köldöksérv és a gerincsérv is.

De nem kell megijedni, mert a LoveYourBelly módszer valós megoldással szolgálhat a problémára! Jelentkezz most a következő tanfolyamra!

Nincsenek termékek a kosaradban
close

Te is küzdesz a reggeli hátfájással?

Napi 5 perc gyakorlással leszámolhatsz vele! Töltsd le a videót, amiben segítek, hogy hogyan!